Waarom een duur accountantskantoor?

Veel MKB-ondernemers en mensen met een pensioen bv laten hun financiële administratie nog steeds voeren door dure accountantskantoren. De vraag is waarom?

Uit het jaarlijks terugkerend onderzoek Benchmark Kantoorcijfers uitgevoerd onder leden van het NOAB en Fiscount blijkt dat de omzet van de ondervraagde kantoren gemiddeld is toegenomen met 4,25 procent. Meer dan 65 procent van de omzet van de ondervraagde kantoren wordt gerealiseerd uit administratieve dienstverleningen en het samenstellen van jaarrekeningen. Diegene die deze werkzaamheden bij een accountantskantoor verricht, is de assistent accountant. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het uurtarief van deze medewerker in een jaar tijd met 6 procent is gestegen. Door de automatisering van uw gehele financiële administratie inclusief het samenstellen van uw jaarrekening zou u juist een daling van uw accountantskosten mogen verwachten. Dit is veelal niet het geval.

Een accountantskantoor heeft vooral toegevoegde waarde bij het geven van beoordelings- en controleverklaringen. Het voeren van uw financiële administratie inclusief het samenstellen van uw jaarrekening kan ook door een kwalitatief goed administratiekantoor worden gedaan. En – niet onbelangrijk – hoogstwaarschijnlijk tegen een veel aantrekkelijker tarief!